Start “Verlof”

Daar zit ik dan: projecten netjes afgerond & opgeleverd, babykamertje ready, vluchttasje ready.. nu rust & afwachten. Gek idee: bij mijn zoontje heb ik dit gevoel nooit gehad. Na mijn laatste dag werken & ’s avonds nog sporten.. zaten we om 2 uur ’s nachts in het ziekenhuis & hadden we de volgende ochtend geen papieren & vergaderstukken in handen, maar ons zoontje. Toen hadden we ook Zeeland geboekt als start van het verlof.. maar niet gehaald.. nu wel gehaald! Ik zal jullie meenemen in mijn laatste maand werken & de mooie dingen die we hebben beleefd.

We hebben veel gewandeld met veel divers weer. April was een gekke maand met zelfs nog sneeuw! Zo wandel je het ene moment met zon & het volgende moment in de sneeuw. Dit bos is trouwens een prachtige plek om te wandelen: De Kaapse Bossen, veel diversiteit aan vegetatie & makkelijk parkeren. Daarbij zijn er veel greppels gegraven, waardoor onze zoon het idee kreeg dat het 1 groot legerterrein was met veel bescherm & schuilplekken. Fijne speelplaats dus in de natuur!

Over sneeuw gesproken.. ik was zo verward met positieve & negatieve gevoelens: waar ik een gat in de lucht sprong in februari met het prachtige sneeuw & ijs weer.. was ik er nu minder blij mee. In april heb ik gewoon behoefte aan zon & lente. Of is dit nou typisch Nederlands gezeur: het is ook nooit goed.. Het leverde wel mooie kiekjes op!

Met mijn verjaardag was het wel prachtweer! Hoe leuk & lief: mijn man had een verrassing voor mij in petto.. we gingen naar het strand & wat schepte mijn verbazing… mijn beste vrienden ook! Mega fijne dag gehad, waarbij we ons nog braaf aan de COVID maateregelen hebben kunnen houden & toch een festival gevoel hadden. Wat is Katwijk aan Zee toch een fijn strand & makkelijk parkeren zoals ik in een eerdere blog ook al aangaf. Toch wil ik hem nogmaals meenemen als tip.. want niet alleen voor zwangeren (ivm het schone toilet bij de parkeergarage & de parkeergarage zelf) ook met de kids: heerlijk breed strand, speeltoestellen & fijn omdat je geen kilometers terug moet lopen naar de auto & daar je in bochten te moeten wringen om niet aangereden te worden, terwijl je de laarzen nog uitklopt & dus een beetje op straat staat omdat de achterbak openstaat om dit alles voor elkaar te krijgen. Prachtige oplossing van logistiek & natuur 1 laten worden, zo’n parkeergarage onder de grond met mooi duinlandschap erop!

Hoe leuk is dat aan het einde van je zwangerschap met je vriendinnetje lekker naar de pedicure. (waarbij zij al een stukje verder was & echt op springen stond.. een week later is haar prachtige dochter geboren) Met mondkapjes op & door de brede stoelen genoeg afstand, lieten we ons ander half uur heerlijk verzorgen.. maar vooral veel kletsen! Daarbij hadden we veel bekijks: 2 bolle buikjes achter het raam met de voetjes omhoog!

Ik heb april zakelijk ook mooi kunnen afsluiten: 2 strategie trajecten opgeleverd, naar tevredenheid van de klant. Waarbij we elkaar weer spreken in september om te kijken wat hen al wel of niet is gelukt aan verandering doorvoeren & waarbij ik hen kan begeleiden. In het blad Ondernamen mocht ik een artikeltje schrijven over de trend van impactvolle bedrijven. De toekomst (nu eigenlijk ook al gaande) is dat het gaat om waarde toevoegen, waardoor je een win-win situatie creëert, waaraan je bestaansrecht en omzet ontleent voor je eigen onderneming. Niet louter money maken voorop stellen, maar echt kijken naar waar je van toegevoegde waarde bent voor een ander.

23 april stapte we in de auto naar Zeeland: op weg naar het prachtige Domburg! Een beetje met zweet in de handjes… want ja.. stel dat we toch weer af moeten zwaaien naar het ziekenhuis. We maakte niet een afzwaai naar het ziekenhuis onderweg, nee naar de heerlijke visafslag in Stellendam! Dit moet je gewoon doen.. zodra je de brug overkomt afslaan naar rechts & een heerlijk vers gevangen visje eten alvorens je de reis verder voort zet!

In Domburg hebben we genoten! We hadden een heerlijk huisje, dat ik echt er iedereen (als stelletje of als gezin van 3) kan aanraden! Niet op het park van Roompot, waar je toch in de standaard hufterproof oplossing belandt met plastic banken & slechte bedden. Alles op loop/ fiets afstand.. meer fietsen dan lopen, want lopen wordt inmiddels al minder lange afstanden. Let wel op in Domburg met het nieuwe parkeerbeleid: alles is betaald & als je overnacht moet je van de eigenaar een vergunning krijgen om te parkeren op vaste plekken in het stadje, dus niet voor de deur. Daarom hadden we heerlijk een elektrische fiets voor mij gehuurd, voor mijn man & zoon een briljant apparaat: een tandem fiets voor ouder & kind. Je kind zit voorop te glunderen van trots & kan lekker om zich heen kijken… als hij mee trapt heb je zowaar ook nog een bijzet motortje aanstaan & voelt het alsof je fietst op een elektrische fiets! Je kunt hem zelfs nog uitbreiden naar 2 kinderen & ouder.. dan kun je zelf de voetjes van de pedalen afhalen ;). Iedere ochtend fietsten we naar het strand, waarbij mijn man het water in dook (zelfs bij slecht weer met 5 graden) om uit te paddelen & proberen een golf te pakken. Onze zoon kan niet wachten totdat hij zijn zwemdiploma heeft & mee de zee in mag duiken! Aan het einde van de heerlijke dagen toch nog even spannend gehad… het leek erop dat we ipv van bij de start van Zeeland een bevalling hadden .. bij het einde van Zeeland.. Daar zaten we in het ziekenhuis van Goes in het holst van de nacht. Gelukkig loos alarm & mega vriendelijk personeel!

Waar ik mij de aankomende tijd lekker mee bezig ga houden (niet met de baby omdat toch al alles klaar staat & ik mij anders te druk ga maken over de bevalling & hoe alles zou gaan erna) is met macrofotografie. De Samsung S21 Ultra is echt een waanzinnig toestel met veel mogelijkheden! Ik ben al begonnen met spelen ermee.. nu nog professionaliseren & verbeteren.. heerlijke bezigheid tijdens het zitten, staren & puffen door. Ik ben benieuwd of ik jullie in de volgende blog al onze prachtige 2e zoon mag showen, tot volgende maand!

3 gedachten over “Start “Verlof”

  • 5 mei 2021 om 07:27
    Permalink

    Fijne blog weer en heel benieuwd naar de resultaten (zonen op de foto) van je nieuwe hobby macrofotografie.

    Beantwoorden
  • 9 mei 2021 om 19:13
    Permalink

    Heerlijk om weer je blog te lezen; je schrijft zo fijn en mooi!!

    Beantwoorden
  • 24 mei 2021 om 07:30
    Permalink

    Heerlijk Ceciel om jullie uitjes verwoord te zien. Ik hoop je snel weer te zien, maar eerst jullie tweede binkie op de wereld zetten! Succes

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *