De Zomer & Het Gezelschap

Deze blog wilde ik schrijven als de zomer voorbij was.. maar de zomer blijft aan. Het warme mooie weer stopt nog niet. Ik ben benieuwd hoe dit zich zal ontwikkelen.. onze huizen hoeven we voorlopig nog niet te verwarmen, dat is gunstig!

De zomer was bijzonder: moment van reflecteren van het verleden & nadenken over de toekomst. Echter werd het nadenken wel heel confronterend. Een vriendin/ coach werd ziek in februari, heel ziek. Zo ziek dat ze wist dat het leven binnenkort voorbij zou zijn. De 1e dag van onze vakantie ontvingen wij haar kaart.. het einde. Heftig dat zo’n mooi mens niet meer bij ons is. Heftig dat het leven zo snel voorbij kan zijn, dat het eindig is. Maar die eindigheid zet ons ook in beweging, wat het leven weer de moeite waard maakt. Ook heftig hoe zij op het einde reflecteerde: “jullie hoeven afscheid te nemen van 1 iemand.. ik van iedereen”. Heel mooi hoe ze iedereen oprechte aandacht heeft gegeven in de laatste maanden van haar leven. Wat willen we in het leven.. voor mij is het nu echt helder: gezelschap, relaties, mensen verder helpen, de wereld net ietsjes menselijker maken. Hoe? Door mensen inzicht te geven in eigen gedrag & de mogelijkheden voor een mooiere toekomst. Dat is toch een fijn idee: iedere dag hebben we de mogelijkheid om te kiezen om het anders te doen. Dat hoeft niet drastisch.. kan ook klein: door wel gedag te zeggen in de trein of door die hulpbehoevende buurman te helpen met de boodschappen naar binnen brengen. Het is toch eigenlijk raar dat we wegkijken.. terwijl we elkaar zo nodig hebben. Door elkaar te accepteren hoe we zijn, niet door te willen veranderen of nog erger.. een oordeel te hebben erover & te ergeren aan de ander zijn “gebrek”. Want dit oordeel & deze irritatie zegt meer over ons eigen onvermogen.

In deze blog neem ik jullie mee naar mijn zomer & mijn gezelschap! Een paar van mijn mooie zomerse momenten die weer zonnestralen geven aan het leven. Wat heb ik genoten van mijn mannen: leren lopen, leren lezen & leren ontspannen. Samen ontdekken van nieuwe plekken & momenten.

Dit jaar weer de Efteling, eigenlijk een terugkerende traditie met oma & de kids. Je kunt op het park ook blijven ontdekken, iedere leeftijd geeft weer nieuwe spannende dingen. Zoals de oudste die “De Vliegende Hollander” trotseerde.. niet wetende dat binnen een soort van spookhuis was & dus ik ook deze attractie trotseerde! De jongste die de afsluitende watershow voor het eerst ervaarde, genoot van dit water geweld! De Efteling hoef je niet gehaast te ervaren, ieder jaar een stukje maakt de momenten en het genieten samen nog mooier. En de nieuwe attractie Simbad de Zeeman is een heerlijke verkoelende break op een warme dag!

Huizen is een heerlijke plek met kleine kinderen, hier ligt ons zeilbootje. Deze hebben we dit jaar als huisje gebruikt, we hebben namelijk genoten van het strandje. Heerlijk om de jongens in alle vrijheid te zien spelen & ontwikkelen. Aan de zomerkade zitten verschillende restaurants en bars. Hier kun je wat lekkers halen om op het strand op te eten of op het terras iets drinken & de ijscoman komt ook langsrijden met z’n kar voor een verfrissend ijsje. Wil je echt genieten na een stranddag: Deze Japanner is waanzinnig goed!

Ook een fijne plek om met elkaar te genieten: lekker lunchen in Bussum bij de Breakfastclub met een speelplek voor de kids, top Egg Benedict!

Ook het buitenland hebben we verkend: De Elzas, wat een prachtige streek met veel geschiedenis & heerlijke producten! Echt een aanrader met kleine kids: de camping.. veel vriendjes om mee te spelen & direct al bij het opstaan. Wat ook echt een aanrader is: De Safari Tent! In de tent staat alles op grijp hoogte voor een kindje van 1 jaar, in de Safari tent niet… dat geeft rust. Ook de bedden waren heerlijk & de camping super! Wij houden van kleinschalig & niet te veel poespas, met mooie natuur. Dat vind je hier echt! Een paar tips: de grote scheepslift in St. Louis Arzviller, rondvaart door Straatsburg & de vele ruïnes/ kastelen in de omgeving.

Laten we ons allen voornemen om meer van elkaar te genieten & de momenten die we met elkaar beleven: Samen maken we er meer van!

2 gedachten over “De Zomer & Het Gezelschap

 • 5 september 2022 om 13:23
  Permalink

  Lieve Ceciel,
  Je hebt me weer meegenomen in een heerlijke blog! En wat je schrijft klopt als een bus!
  Lfs & ook voor je binken, Li-z

  Beantwoorden
 • 5 september 2022 om 13:36
  Permalink

  Wat een prachtige en intense blog deze keer. De emoties spatten van mn scherm. Laat staan hoe het is dit zo puur te schrijven. Dank je wel weer!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *