Hollands Glorie

Wat is Nederland toch mooi! Eigenlijk heeft de COVID ons dat wel gebracht: op zoek naar de mooie plekjes van ons land & genieten van de uitzichten, geuren & kleuren. Niet naar een plaats gaan omdat er een winkel zit, er een evenement is of ander vermaak. Nee naar een plek gaan om de “buitenkant” te bewonderen. Leuk hoe we die switch hebben mogen maken. In deze blog wil ik een aantal mooie plekken, waar we deze maand zijn geweest, uitlichten.

Gooimeer – door ons heerlijke bootje komen wij hier vaak. In Huizen aan het plein zitten of door het Naarderbos wandelen, als de COVID maatregelen het toelaten & het weer is goed, is een bezoekje aan zwembad Sijsjesberg zeker de moeite waard. Het ligt prachtig verscholen in het groen. Op het water is het genieten van de zwanen die zich in grote groepen aan de rand van het meer verzamelen. Ook Dominique heeft van het heerlijke zeilleven mogen meegenieten. Het eiland De Schelp ter hoogte van het Naarderbos is een aanrader om even aan te meren om lekker te zwemmen. Deze mand is trouwens een aanrader voor alle jonge moeders: een eigen bedje waarin ze veilig & lekker liggen.

Amersfoort – Wat een prachtige stad met de grachten & oude panden. Heerlijk gewandeld door deze mooie stad. Daarbij ook inspiratie opgedaan voor ons eigen huis: 1 tegel eruit halen & stokroos erin. Prachtig gezicht voor alle oude pandjes. Tip om een koffie te drinken met heerlijk stuk taart of even goed lunchen Bij Hein. Alles homemade, op donderdag, vrijdag & zaterdag kun je er prachtig dineren! Heel indrukwekkend waren de herdenkingstenen van alle joden die tijdens de oorlog in Amersfoort zijn omgekomen. Bij ieder huis waar men gewoond had lag een ster voor de deur met naambordje, erg mooi gedaan.

Utrecht – Zo leuk, we blijven deze stad steeds meer ontdekken. Al heb ik er gestudeerd, toch zie je het nu met andere ogen: de schoonheid van de gebouwen & de geschiedenis. Zo was de Dom voor mij vroeger een plek waar leuke kroegen aan zaten, zo is het nu schitterend om te bezoeken. Daarbij te lezen over de storm die een deel van de Dom heeft verwoest. Ook gaaf om de cryptes van de Dom te ontdekken, zeker een aanrader! Om de hoek bij de Dom op het Domkwartier zit een vestiging van Anne & Max met heerlijke thee, koffie & taarten. Heel leuk aan dit plekje is de binnentuin, nooit geweten dat je hier zo lekker kunt zitten! De Rechtbank heeft een mega binnenplaats waar je prachtig onder de hoge bomen kunt zitten, mooie bijkomstigheid als je kinderen hebt: een grote kist vol speelgoed & een tafel vol boeken. Leuke cadeautip: bij de VVV van Utrecht aan het Domplein verkopen ze hele leuke dingen: koekvormpjes & cakeblik van de Dom of bijvoorbeeld deze mooie zeegroene kaars van de Dom.

Schouwen-Duiveland heerlijk eiland van Zeeland. Samen met een vriendin & haar kleine meisje, zijn Dominique & ik op pad gegaan. Veel gewandeld, genoten van de verschillende uitzichten. Echt een aanrader om voor dag & dauw (dat is met een kleintje makkelijk te doen i.v.m. de uurtjes die je dan toch al op bent) naar het strand van Westerschouwen te gaan. Heen bij de parkeerplaats niemand in het hoogseizoen, terug staan ze te dringen voor je plekje & heb jij al het moois van de natuur al mogen aanschouwen! Doordat je met babytjes toch meer aan huis gekluisterd bent, zaten we in de avond heerlijk te borrelen bij het huisje & online hebben we deze gave slippers van Havaianas gescoord! Ik had ze nog niet eerder gezien & net wat charmanter dan normale flip flops. We waren niet alleen met babytjes, ook hadden we een puber mee: haar hond dacht in deze koeien hele grote honden te zien van zijn soort… wat uitliep op een schouwspel van hond achter kolonne koeien aan, wel groeten de hond & de koeien elkaar iedere wandelronde keurig!

De Zweth – Wow wat een prachtig tochtje van Rotterdam naar Delft, wij hebben het met de boot gedaan, maar ook wandelend, op de fiets of met de auto een prachtige tocht. Mocht je tijd hebben: lunch of diner bij restaurant aan de Zweth (vroeger de Zwetheul) zeker een aanrader, wel reserveren vooraf & een gevulde portemonnee. Heen gingen we door de Spaanse polder & terug door oud Overschie, prachtige huizen aan dit prachtige water. Wat is Nederland toch mooi! Leuk met de kids lekker zwemmen & in de band achter de boot op een warme zomerse dag! Een aanrader als je een baby hebt: deze handige tas is in een handomdraai te veranderen in een babybedje: Ideaal!

Groene Hart – Gewoon bij ons om de hoek: prachtige fietsronde Montfoort- Oudewater – Linschoten. Fietsen door de prachtige natuur & genieten op het terras in Oudewater bij Hex van een St. Garmain Spritz. Heel leuk om een nieuw drankje te ontdekken: vlierbloesem likeur met Champagne HEERLIJK! Echt een aanrader om eens te bestellen op het terras of om thuis te maken! St. Garmain heeft ook prachtige glazen om de cocktail in te serveren. Met kinderen is het fantastisch om de Heksenwaag te bezoeken of naar de theetuin de Kwakel gaan. Daarna fiets je langs het prachtige landgoed van Linschoten & vervolgens dineren bij de Burgemeester of bij Mette om een beetje tipsy weer naar huis te fietsen. Ik weet niet of het aan de St. Garmain Spritz lag… of zag ik het nou goed: een zebra in de wei .. is dat nou Hollands Glorie?

Tot volgende maand!

3 gedachten over “Hollands Glorie

 • 26 juli 2021 om 14:26
  Permalink

  Leuk Ceciel. Genoeg enthousiasme en promotie voor vakantie in eigen omgeving/land

  Beantwoorden
 • 26 juli 2021 om 14:46
  Permalink

  Weer een ontzettend leuk verhaal met voor ons veel bekende plekjes.Ja Nederland is prachtig!!

  Beantwoorden
 • 28 juli 2021 om 08:19
  Permalink

  Heerlijk om te lezen! Krijg helemaal zin om nieuwe plekjes te ontdekken!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *