Onrustige wereld

Waar we vorige maand COVID nog als hoofd issue zagen, kijken we nu met angst & ongeloof naar het oosten. Onbegrijpelijk dat men kiest voor oorlog als oplossing. Onbegrijpelijk dat men, na alle lessen die we in de wereld hebben gehad, in overweging kan nemen om met Nucleair materiaal te gaan strijden. Ik ben normaal heel nuchter & niet snel angstig.. de oorlog in Oekraïne heeft dat een stukje veranderd. ’s Nachts lig ik wel eens te woelen & probeer het nieuws te mijden. Wat er wordt geschreven.. is het waar, is het gemanipuleerd? Hoe kan ik helpen of bijdragen?

In deze blog leer je hoe je de info kunt fact checken. Nooit eerder gedaan, maar nu wel van belang om de info die ik binnen krijg te “zuiveren”. Daarnaast wordt zelfs ook mijn website non stop aangevallen door Russische hackers: geprobeerd om binnen te komen & informatie te verspreiden of informatiestromen plat te leggen. Daardoor maakt deze oorlog mij eerder betrokken dan dat andere oorlogen in de wereld eerder hebben gedaan.

Wij zijn dan ook actief gaan zoeken naar mogelijkheden om bij te dragen, met een mini steentje dan wel, aan de opvang & hulp van onschuldige burgers uit & in Oekraïne/ Rusland. Zo hebben we ons aangemeld als onderdak locatie via ONDERDAKOEKRAINE.NL. Deze website verzamelt een database van aangemelde locaties om deze te verspreiden onder de instanties die hiermee aan het werk zijn. Daarnaast hebben we alle kleren die de jongens niet nodig hebben/ dragen gebracht naar een inzamelpunt van BREATHCAREFORKIDS.COM. Verder kunnen we alleen maar duimen dat er snel een einde komt aan deze ellende.

Onze oudste zoon is in zijn hoofdje ook bezig met de gemoederen rondom Oekraïne. Zo schreef hij in een vriendenboekje bij de vraag: “Waar heb je een hekel aan: aan de russen die vechten, oorlog is stom” en tekende hij de vlag van Oekraïne voor de deur op de stoep als blijk van steun. Wel gek dat we naar musea over de geschiedenis gaan & deze nu een andere lading voor hem hebben dan ervoor, toen oorlogje spelen nog spel was. Maar nu valt de krant op de mat & ziet hij de verschrikkelijke beelden, voordat wij de krant van de mat kunnen pakken. Geschiedenis is op vele plekken in het land te zien, horen & voelen. Hier 3 tips om zelf of met de kinderen de geschiedenis in te duiken:

Een wandeling door Rotterdam waarbij je op iedere plek de sporen van de 2e Wereldoorlog ziet. De moderne stadskern herinnert je aan de bombardementen. Mocht je beter beeld willen krijgen van waar tot waar de verwoesting daadwerkelijk was? De Brandgrens is een lichtjes slinger door Rotterdam die ons laat zien hoe groot de verwoesting was. Een aanrader is om even langs het nieuwe Depot van Boijmans van Beuningen te lopen. (kun je ons vinden in het raam op de 2e foto?)

Het Waterliniemuseum in Bunnik geeft met mooie beelden, VR & andere leuke audio visuele middelen weer hoe wij ons in de geschiedenis doormiddel van water hebben verdedigd. Echt een aanrader op een droge zonnige dag, wij waren er met die keiharde regen & storm.. de mooie plekken buiten van het fort hebben we daardoor gemist, maar we kunnen er altijd terug!

Het Kasteel van Helmond, hierbij ga je nog verder terug in de tijd. Onze oudste is er deze vakantie met zijn opa & oma geweest. Hoe verdedigden wij ons in de riddertijd? Heel leuk hier hebben ze voorleesmiddagen. Daarbij is het boek de Ridder zonder Billen, die daar ook wordt voorgelezen, echt een aanrader! Onze zoon & ik zelf zijn er weg van, zoveel humor!

Ik hoop dat de wereld er volgende maand weer wat beter uitziet.. maar hoe we naar de wereld kijken hebben we natuurlijk zelf in de hand! Geniet van de zon!

Eén gedachte over “Onrustige wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *