Rome & Home

We zijn afgelopen maand voor onze zoon zijn 5e verjaardag met het hele gezin naar Rome geweest. Waanzinnig mooie trip & ervaring, ook echt leuk om een reis als cadeau te geven i.p.v. materiaal weer in huis halen.. terwijl alle kasten al uitpuilen. Graag deel ik een paar tips met jullie, die buiten de standaard paden zijn zoals het Colosseum, Spaanse Trappen, Trevi Fontijn, Pinokkio winkel, Sint Pieter enz enz.

Daarnaast hebben we thuis ook weer heerlijk genoten & een paar leuke tips om te delen.

Rome

Kinderwagen – Wij hebben voor de trip een kinderwagen gehuurd: de YoYo. Wat een waanzinnig goed ding. Deze wagen is met 1 hand in te klappen tot handbagage, dus kun je je baby meenemen tot aan het vliegtuig zelf. Daarbij, bij aankomst heb je binnen 2 tellen je eigen wagen bij de uitgang van het vliegtuig te pakken. Echt een top apparaat! Alleen veel te duur om zelf voor 1 week te kopen.. dus na wat speurwerk op het internet ben ik bij Sterre uitgekomen. Zij is vanuit dezelfde gedachte gestart met deze wagen te verhuren, super goed idee! De wagen was brandschoon & ik kon hem gebruikt weer inleveren. Ze heeft een stoomreiniger waar ze alle apparaten doorheen haalt, waardoor ze er als nieuw uit blijven zien. Dus mocht je op vakantie gaan met het vliegtuig of krijg je bezoek vanuit het buitenland! Dit is echt een aanrader!

KLM – Wow nooit meer budget vliegen, wat is de KLM toch fantastisch! “Goedemorgen mevrouw, kan ik het flesje alvast opwarmen? Als de kist niet vol is, heb ik deze stoelen extra voor u gereserveerd. He, ik zie dat u zoon bijna jarig is, vindt hij het leuk om in de cockpit te kijken na landing?” Waanzinnig fijn om zo warm te worden ontvangen & niet het gevoel te hebben tot last te zijn met kinderen in de kist! In the end zijn we qua kosten ook niet veel meer kwijt dan budget vliegen i.v.m. de hoeveel gear je bij je hebt met kinderen.

Park BroghesePrachtig park dat over de hele stad uitkijkt. Ik kreeg er een Central Park gevoel bij i.v.m. de grootte van het park: we hebben er een kar gehuurd om door het park met het gezin te fietsen. Dit was voor mij even een test controleverlies: wel een stuur voor m’n neus, maar niet in charge zijn. Het 1e half uur had ik dus weinig aandacht voor de omgeving & was ik bezig met een ware challenge. Maar de schoonheid van het park maakte alles goed! Heerlijk, niet alleen als je kinderen hebt, maar om even tot rust te komen na al het geschiedenis geweld die de stad in je hoofd los maakt. Terugtrekken & tot rust komen!

Cafe Novecento – Waanzinnig eigenzinnig leuk tentje in 1 van de kronkelstraatjes van Rome. Wij hebben er heerlijk op het terras gegeten & genoten van het Italiaanse leven, fantastisch wat er allemaal in het kleine straatje gebeurde: stelletjes verliefd, stelletjes ruzie, de glasbak ophaler parkeert de vrachtwagen bovenop het terras, de leverancier van de groentes van de buren maakt ruzie met het restaurant i.v.m. niet de juiste producten enz enz alles met heerlijk veel emotie erin: een echt schouwspel!

Museum Explora – Met kinderen echt aan te raden! Super leuk museum voor kinderen om van allerlei dingen uit te vinden en te ondervinden. Zo ervaar je wat waterkracht doet & wat zuigkracht doet. Kun je leren wat iets waard is, door een reuze weegschaal met zakjes geld & producten in balans te krijgen. Zo kun je je eigen auto elektrisch laden of kassajuf spelen. Daarnaast heel leuk om je als buitenlander onder de plaatselijke bevolking te begeven & te zien hoe het Italiaanse familieleven eruit ziet. Einde van de rit: uitgebreid met de hele familie op het terras neerploffen om 4 a 5 gangen te laten verzorgen, kinderen rennen rond & de ouders zitten druk te praten met mooi veel gebaren en emotie.

Messina BirraLekker biertje uit een prachtig glas! Jammer dat alle biertjes inmiddels over de wereld Heineken als grootvader hebben, maar dit biertje onderscheidt zich door de zoutkristallen uit Sicilië: leuk weetje!

Nicotra – Langs dit sieraden winkeltje liepen we op dag 1, waar ik verliefd werd op een paar oorbellen.. deze heb ik op de laatste dag na nog 3 bezoekjes gekocht. Prachtige handgemaakte sieraden. Mijn oorbellen zijn volgens Middeleeuws makelij: de maliënkolder-techniek. Het winkeltje zelf is ook te schattig & zeker een bezoekje waard!

Home

Disco – Hoe maak je thuis disco? Makkelijk: gordijnen dicht, harde muziek, de babylamp, fietslampjes & veel dansen. Onze zoon kan er geen genoeg van krijgen, dus vaak na het eten staan we te housen op foute nummers.

Same shoes – In Rome hadden we deze stoere “sjoem” schoen al gezien: hoe blij kun je er van worden dat je dezelfde schoenen hebt als papa & mama. Veel schoenen van Puma kun je in kinder, mannen & vrouwen versie kopen… ze zitten nog heerlijk ook!

Natuur – De natuur is momenteel prachtig: zowel de bladeren zijn prachtig van kleur als de luchten als de paddenstoelen. Allemaal staan ze te shinen in ons prachtige landschap! Echt een aanrader: telefoon helemaal uitzetten, niks is zo gek om in de mooie stilte van het bos een ringtone te horen.

Ik kijk uit naar deze feestmaand, de sint is nog maar net in het land en van de vreugde hiervan hebben we al volop mogen genieten! Wel maak ik mij zorgen om de COVID cijfers & hoop ik dat we 2021 lockdown vrij kunnen uitgaan!

4 gedachten over “Rome & Home

 • 19 november 2021 om 10:31
  Permalink

  Verliefd op je oorbellen heel uniek en prachtig!!!

  Beantwoorden
 • 19 november 2021 om 10:45
  Permalink

  Weer een heerlijk stuk Ciel! En Rome, misschien toch nog een keer gaan ervaren, maar eerst een Siciliaans biertje pakken als we er weer zijn ☺️

  Beantwoorden
 • 23 november 2021 om 10:32
  Permalink

  Dank voor de tips Ceciel! Ik kom regelmatig in Rome maar Caffe Novecento is werkelijk een pareltje!

  Beantwoorden
 • 3 december 2021 om 21:19
  Permalink

  Heerlijk op avontuur in Rome, super leuk. Rome staat ook nog op mijn lijstje (die is al behoorlijk lang trouwens ).
  De herfst is denk ik wel mijn favoriete seizoen. De kleuren in de natuur zijn dan zo mooi en door de wat laaghangende zon wordt het echt magisch. Ohja en ik moet altijd alle paddenstoelen fotograferen haha. Heb jij dat ook?

  Leuk om jullie verhalen te zien en lezen!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *