Iedereen uitnodigen voor de borrel/ receptie maar beperkt budget?

Zo lastig: de gastenlijst…

Wie nodig je waarvoor uit? Mensen tussendoor naar huis sturen? Die ene tante wel of niet? O shit daar komt mijn vader ook nog aan met een waslijst met mensen die je sinds luiertijd al niet meer hebt gesproken.

Naar de locatie met die waslijst aan mensen voor tijdens de borrel/receptie, trek die beurs maar! Want veel zullen ze er zeker voor gaan vragen.

De oplossing:

Enkel champagne en limo schenken.

Ja dat klinkt gek, maar zo is de oplossing:

  1. Regel met de locatie dat je tijdens de borrel/receptie  zelf champagne schenkt. Kurkengeld it is… (maar dat hoeft niet veel te zijn, als het alleen de borrel op deze wijze is en je hebt ook feest en diner daar, dan ben je voor een euro per gast al klaar)
  2. Genoeg dozen met jullie lievelings pagne/cava/prosecco (leuk als de etiketten in jullie logo zijn)
  3. Ja ja, ook voor de niet-alcoholica’s heb jij de perfecte oplossing: zelfgemaakte vlierbloesemsiroop in waanzinning mooie grote weckpotten met tapje
  4. Ingrediënten:
  • verse vlierbloesem: schermen van vlierbloesem 2 handen vol per liter, gedroogde vlierbloesem: 2 eetlepels per liter
  • 1250 gram suiker per liter
  • 20 gram citroenzuur per liter (optioneel, verkrijgbaar bij drogist)
  1. Hoelang ben je ermee bezig?

Voorbereidingstijd:

10 minuten

Kooktijd:

10 minuten

  1. Hoe te bereiden?

Overgiet de schermen met water zodat ze net onder staan maar ook niet veel meer. Zo zorg je dat je een geconcentreerde smaak krijgt en dat is wat je wilt bereiken. Doe de deksel er nu op en laat dit mengsel 1 dag staan op een koele plek in je huis. Iets langer laten staan kan ook maar overdrijf het niet.

Giet nu alles door een groot vergiet zodat je alleen het vocht overhoudt. Hier zitten nog veel onzuiverheden in. Zeef het nog eens en giet het daarna door een zeefdoek. Zo krijg je een mooie transparante vloeistof. Helemaal helder krijg je het alleen nooit omdat er altijd wat fijn stuifmeel overblijft in het water. Dat geeft niets, het toont gewoon dat jij jouw siroop helemaal zelf gemaakt hebt.

Meet de hoeveelheid vocht af en doe het in een grote pan. Voeg nu per liter 1250 gram suiker toe en verhit het tot het net niet kookt. Roer tot de suiker is opgelost, je bent hier afhankelijk van de hoeveelheid ongeveer 10 minuten zoet mee. Roer het citroenzuur erdoor tot het is opgelost. Dit is te verkrijgen bij een ouderwetse drogist. Deze siroop kun je ook prima zonder citroenzuur maken. Citroenzuur zorgt voor een frisse smaak en lange houdbaarheid. Voor de frissere smaak kun je ook citroensap en schil meekoken en voor het vullen van de flessen verwijderen. Ook zonder citroenzuur is deze siroop uiteraard houdbaar maar wel minder lang.

Maak flessen van te voren goed schoon met kokend water. Vul de flessen nu heet af. Sluit ze direct na het vullen goed af. Bijvoorbeeld met de handige rubber doppen of gewoon met een schroefdop of kurk.

KLAAR!

7. Geef deze flessen, de pagne en je prachtige weckpotten (gewoon bijvoorbeeld bij BOL.COM te bestellen) in de week voor jullie huwelijk af bij de locatie, en klaar ben je!

Om het helemaal af te maken en niet te standaard: geen taart maar lekker macarons voor de sweetlovers en rauwe hammetjes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *