(on)Geluk zit in een klein hoekje

Vandaag is het Blue Monday, de dag waarvan gezegd wordt dat de meeste mensen neerslachtig zijn. Ook zelf merk ik altijd na de kerst een wat neerslachtiger gevoel (nou moet ik zeggen dat een hormonenschommeling niet bijdraagt aan een opgewekt gevoel & al die regen van afgelopen tijd maakt het naar buiten gaan ook minder aantrekkelijk). Al het geluk & feesten persen we in 1 maand, om vervolgens net wat te dik aan een donkere maand te beginnen waarin we vooral bezig zijn met het goed starten van het nieuwe jaar. Maar wat is goed starten. We maken dingen vaak groots & meeslepend.. maar dat vraagt wel veel van ons. Ook maakt dat de kans op falen veel groter dan het slagen, waar we juist zo naar uitkijken. Ik gun daarom iedereen om het geluk in een klein hoekje te zoeken. Niets groots & meeslepend, maar de kleine dingen die ons overkomen of waar we door worden verrast. Om een gek voorbeeld te geven: als ik een meeuw zie stampen op een grasveld om daar een wormpje uit te krijgen, wordt ik heel blij. Makkelijk geluk verdienen.

Als werkvoornemen voor 2024 heb ik: kijken naar de kleine dingen die een ander meer in zijn kracht kan zetten & daarbij een helpende hand zijn. Zodat het bijdraagt aan mijn werkgeluk. Zo ben ik samen met Janneke Roozen een weg ingeslagen om meer (werk)geluk te faciliteren voor mensen met een hooruitdaging: HOORWERK. Dit betekent niet om voor hen de obstakels weg te halen of bij de hand te nemen & een aai over de bol te geven. Nee, juist met hen gaan onderzoeken waar het ongemak zit & hoe ze er zelf een weg in kunnen vinden om hier mentaal beter mee om te gaan. Zodat het leven lichter wordt.

Ik zal jullie nu meenemen in de kleine geluksmomenten deze winter, waarvoor je geen bijzondere kapriolen hoeft uit te halen. Maar gewoon door te kijken & te genieten van wat er is.

De titelfoto is er onderdeel van: voor dag & dauw met mijn oudste op staan om een lekkere winterwandeling in de omgeving te maken. Het lijkt wel of de natuur nog mooier is als de mens nog net niet wakker is.

Kaboutertje, kaboutertje.. ben je thuis?

Naar het bos: hoge torens beklimmen & kleine wezentjes in bomen zoeken. Het bos is zo magisch dat elk holletje in een boom op een kabouterhuisje lijkt & elke kuil een loopgraaf uit de 1e wereldoorlog, met een grote tak heb je ineens een kanon in je hand. De Kaapse Bossen in Doorn is echt een heerlijke plek om van de natuur & de kinderen te genieten

We hebben museum jaarkaarten. Echt een aanrader: zoveel leuke musea om te bezoeken & te ontdekken. Er zijn onderzoeken waar de relatie van geluk gerelateerd wordt aan kunst. Daarbij kun je door het hebben van een kaart er even binnen wippen & verrast worden door de schoonheid van het museum i.p.v. een dag plannen, geld betalen & het leuk moeten hebben in het museum. Zo waren we naar het Universiteits Museum Utrecht. Deze is net gerenoveerd & een waanzinnig leuke ontdekkingsreis, zowel binnen als buiten.

Of naar het gratis museum & kinderboerderij van het Castellum Hoge Woerd in de Meern ook een garantie van vertederd naar je kind kijken die zoveel plezier beleeft aan alle diertjes & ontdekhoekjes.

Tijdens het kerstdiner even lekker bewegen

Op de nationale televisie tijdens de rust heren hockeywedstrijd

Het is zo gaaf als je kinderen dezelfde hobby intresses ontwikkelen als jijzelf. Zo is onze oudste gedreven bezig met skateboarden zoals zijn vader & is de jongste gedreven bezig met hockey zoals zijn moeder. Dat is genieten van het plezier van de ander. Als ik naar de filmpjes kijk, voel ik gewoon kriebels in mijn buik: ULTIEM GELUKS GEVOEL. Ik gun ons allemaal meer te genieten van het plezier van een ander, ons meer laten verrassen door de kleine dingen in het leven die ons gelukkig maken. We zijn immers verantwoordelijk voor ons eigen geluk.. laten we dan maar klein beginnen & eerder het succes beleven!

2 gedachten over “(on)Geluk zit in een klein hoekje

 • 18 januari 2024 om 10:36
  Permalink

  Heel herkenbaar Ceciel, spot on! We refereren hier altijd aan ‘geluksmomentjes’ die er regelmatig zijn, je moet ze alleen wel leren te herkennen en bovenal waarderen! Loop graag een keer voor dag en dauw met je mee de bossen in met de jongens om weer zo’n momentje te creëeren

  Beantwoorden
 • 21 januari 2024 om 10:13
  Permalink

  Wat schrijf je dit weer mooi en herkenbaar Ceciel. Zo kijken wij ook naar t leven van alledag. Wel eerst moeten (af)leren om van zgn hoogtepunt naar zgn hoogtepunt te leven. En dat is nu best lekker gelukt, wat een rijkdom
  Liefs voor jou en je mannen en dan gaan wij nu ook lekker de natuur in hier met onze bejaarde Tybe.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *